Aquajoggen is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of lichamelijke conditie, omdat spieren en gewrichten niet overbelast raken. Omdat je 40 procent meer calorieën verbruikt dan op het droge, is het ook nog eens goed voor wie wil afvallen. Steeds meer mensen doen dan ook aan aquajoggen; als aanvullende training of als vorm van revalidatie. Raadpleeg in dat laatste geval wel eerst je huisarts.

Aquajoggen, hoe doe je dat? De wet-belt (een drijfriem) zorgt voor een verticale houding in het water. Vanuit die positie voer je loop-, aerobic- en fitnessbewegingen uit zonder de bodem van het bad te raken. De oefeningen worden gedaan op muziek. Dat pept op en motiveert als het even te zwaar voor je is.

Interesse of meedoen?

Meld je bij de receptie van Amerena of bel met 033 – 888 1730. In het rooster vind je meer informatie over tijden en tarieven. Voor deze lessen hoef je niet (vooraf) te reserveren. Er is meestal voldoende plaats, soms is de groep vol. Voor de eerste keer kan je een losse les kopen, van € 8,60 per keer.

Aquajogging voor ouderen

Speciaal voor ouderen is er een variant op aquajoggen : bijna gelijk aan het gewone aquajoggen, maar net even een tandje rustiger.